Текст підсумкового контрольного тестування з природознавства
для здобувачів освіти 7 класу
2019-2020н.р.
1 варіант
1 Рослина- це:
а) живий організм
б) неживий організм
в) рукотворна істота
2 Рослини поділять на групи:
а) культурні та дикі
б) істивні та отруйні
в) істивні та неістивні
3 Культурні рослини можна поділити на
а) однорічні, дворічні та багаторічні
б) дикоростущі та бур’яни
в) їстивні та кормові
4 Людина вирощує овочі, для того щоб:
а) використовувати в їжу
б) вирощувати домашніх тварин
в) продавати на ринку
5 Підкресліть їстивні частини рослин
* перець- листки, квітки, плоди, корінь
* капуста- плоди, стебло, квітки, листки
* квасоля- коріння, квітки, стебло, плоди
* помідор- стебло, листки, квітки, плоди
* картопля- квітки, листя, коріння, стебло
- Вгадай рослину за описом
* Однорічна культурна овочева рослина. Його насіння висівають навесні, для харчування збирають зелені плоди. Вирощують у відкритому ґрунті і в теплицях. Споживають в свіжому вигляді та консервують. Це _____________.
* Цей овоч має дві назви. Дуже важлива рослина, в нашій країні він чудово росте. Його плоди дуже багаті на вітаміни, цукри та мінеральні речовини. Цей овоч вживають свіжими, засоленими, квашеними, маринованими. З нього готують салати, соки, пюре. Це -_______________.
Текст підсумкового контрольного тестування з природознавства
для здобувачів освіти 7 класу
2019-2020н.р.
2 варіант
1) Рослина має такі органи:
а) корінь, листя, плоди
б) корінь, листя, плоди, квітки
в) корінь стебло, квітка, плоди, листя
2)Знайдіть зайву рослину, підкресліть її назву
а) жито, пшениця, цибуля
б) огірок, помідор, капуста
в) картопля, соняшник, перець
3 Вгадай рослину за описом:
* Дворічна овочева рослина. ЇЇ вирощують заради великої кількості вітамінів необхідних людині. Особливо цінна як вітамінізірований продукт взимку. Свіжий сок дуже корисний для малят. В ній міститься каротін. Це- ___________
*Багаторічна овочева рослина. Містиь фітонциди, які вбивають збудників хвороб. Використовують для маринадів і як приправу до страв. Українці полюбляють її їсти з салом, хлібом споживають як приправу до борщу.
Це - _________________.
4) Що відноситься до городнього інвентаря ?
а) ложка, вілка, тарілка
б) сапа, граблі, лопата
в) плойка, гребінець, бігуді. |